Over ons

De E-Talents Cup is een initiatief van de KNVB en DutchGameMasters. Met de E-Talents Cup verbinden we gaming met voetbal en vertalen we de elementen uit het spel FIFA20 naar voetbal op het veld. Op deze manier verbinden we de twee werelden. Via deze belevingswereld willen we verenigingen helpen bij het binden van jeugdleden. Dit doen we in de kantine en op het veld. De E-Talents Cup biedt daarmee een kans om jongeren te activeren binnen de vereniging en geeft daarnaast een nieuwe impuls aan voetballen op de club.

Over de KNVB

Wij zijn er als KNVB voor het promoten van voetbal, om van te genieten als toeschouwer én als speler of vrijwilliger. Veel van onze aandacht gaat naar het inspireren en motiveren van kinderen om voetbal actief te gaan spelen. De beleving binnen en buiten het veld en op de vereniging hoort daarbij.

Feit is dat veel jongeren ook via de spelcomputer voetbal spelen en daar samen met vriend(inn)en veel plezier aan beleven. Om hen te blijven interesseren in het fysieke spel (als toeschouwer of als actieve speler) sluiten we graag aan bij hun interesse in esports. Als we jongeren bereiken in hun eigen belevingswereld is de kans groter dat ze ook zelf voetbal gaan/blijven spelen. Onderzoek heeft vorig jaar namelijk uitgewezen dat 89% van de esportfans zelf ook sport, en hun favoriete sport bovendien voetbal is.

Over Dutch Game Masters

De ontwikkeling van esports gaat razendsnel! Dit biedt ongekende mogelijkheden voor het bedrijfsleven, (sport)organisaties, overheid en natuurlijk de gamers. Voor velen is de esportswereld een ontdekkingsreis, waarbij DutchGameMasters graag een gids is. Wil je meer weten over DutchGameMasters? Kijk dan hier: Dutch Game Masters.